Kembali Ke Laman Utama

Tuesday, January 5, 2010

MENU: Ayam Boxing


BAHAN-BAHAN:
5 ketul peha ayam
Minyak untuk menggoreng

BAHAN PERAP:
1 biji telur
1 sudu besar tepung kastard
1 1/2 sudu besar tepung ­gandum
1 1/2 sudu besar tepung ubi
1 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil gula
1/2 sudu kecil serbuk kari

CARA MENYEDIAKAN:
1. Setelah peha ayam dibersihkan, potong isi bahagian bawah. Tetapi jangan sampai putus.
2. Perapkan ayam dengan bahan perap selama sejam.
3. Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga masak atau kekuningan. Angkat dan tuskan minyaknya.

dipetik daripada laman: http://www.sajionline.com.my/index.php/ayam-dan-daging-othermenu-117/599-ayam-boxing.html

No comments:

Post a Comment

Baca Artikel Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...