BAHAN-BAHAN:
2 ekor ketam
6 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tiram
3 sudu besar sos Thai
Garam dan gula
BAHAN KISAR:
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
3 cm halia
2 batang serai
6 tangkai cili merah
6 tangkai cili kering
CARA MENYEDIAKAN:
1. Goreng ketam yang digaul dengan kunyit dan ketepikan.
2. Panaskan kuali dan masukkan bahan kisar dan tumis sehingga naik bau.
3. Masukkan semua sos, kemudian bubuh garam dan gula secukup rasa dan tumis lagi.
4. Setelah bahan tumis pecah minyak, masukkan ketam dan kacau hingga sekata.
dipetik daripada http://www.sajionline.com.my/
assalammualikum ,salam ziarah,,emm nampak sdap n mudah....erm,,leh copy,,nk jd koleksi resepi..hehe..nti ltak lg resepi..
ReplyDelete