Kembali Ke Laman Utama

Tuesday, December 21, 2021

Produk Habbatus Sauda Baik Untuk Kesihatan


๐—›๐—”๐—•๐—•๐—”๐—ง๐—จ๐—ฆ๐—ฆ๐—”๐—จ๐——๐—” -๐—ž๐—”๐—ฌ๐—” ๐—ฉ๐—œ๐—ง๐—”๐— ๐—œ๐—ก ๐——๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—ฉ๐—œ๐—ง๐—”๐— ๐—œ๐—ก ๐— ๐—˜๐— ๐—•๐—”๐—ก๐—ง๐—จ ๐—ฅ๐—”๐—ช๐—”๐—ง ๐—ฃ๐—˜๐—Ÿ๐—•๐—”๐—š๐—”๐—œ ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ฌ๐—”๐—ž๐—œ๐—ง
.
Bersifat multivitamin dan kaya dengan calsium, zinc dan copper mampu membantu merawat pelbagai penyakit seperti ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ต ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ถ, ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐˜€, ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐˜‚๐—น๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ต dan banyak lagi manfaatnya
.
Nasihat saya amallah makanan sunnah ini iaitu habbatussauda kerana telah banyak kajian bahawa habbatussauda mampu merawat dan melegakan salur pernafasan.
.
๐Ÿ’ฌIbnu Qayyim : #Habbatussauda berupaya memulihkan penyakit seperti #batuk, "bronchitis", masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti #jerawat, sakit #senggugut dan haid, menambah susu badan wanita (Buku Ibnu Qayyim "Medicine of the Prophet")
.
๐Ÿ’ฌDr Ahmad El-Qadi : mendapati #Habbatussauda mempertingkatkan daya tahan sakit #(immune system). 
.
๐Ÿ’ฌProfessor G. Rietmuller : Bahan ekstrak Habbatussauda menunjukkan kesan amat positif terhadap sistem #immunisasi badan dan boleh digunakan sebagai "bio-regulator'. (Director of Institute Immunology, University of Munich, Germany)
.
.
Fungsi Utama:
▶️Membantu membersihkan saluran pernafasan dari kuman dan bakteria.
▶️Membantu menguatkan organ-organ penting
▶️Membantu melindungi paru paru
▶️Membantu melegakan radang
▶️Membantu melawan bakteria
▶️Membantu melegakan hidung sensitif dan tersumbat
▶️Membantu membantu alahan berkaitan pernafasan
.
Habbatus Sauda juga sesuai untuk:
➡️Membnatu menggalakkan rembesan Insulin.
➡️Membantu melancarkan peredaran darah.
➡️Membantu melegakan allergik habuk.
➡️Membantu menghentikan 'inflammations' .
➡️Membantu mengurangkan kesakitan dan bengkak.
➡️Membantu meningkatkan penghasilan 'interferon' dan mempertahankan sel-sel biasa terhadap kesan kemusnahan sel oleh virus. ➡️Membantu meningkatkan bilangan antibodi yang menghasilkan "B cells".

No comments:

Post a Comment

Baca Artikel Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...