BAHAN-BAHAN:
500 gm sotong (potong ikut suka dan rebus)
CARA MENYEDIAKAN:
500 gm sotong (potong ikut suka dan rebus)
2 sudu kecil taucu
3 labu bawang besar
1 sudu kecil kicap pekat
1 sudu kecil lada hitam (tumbuk)
BAHAN KISAR:
4 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
2 cm halia
1. Tumiskan bahan kisar dengan sedikit minyak hingga garing.
2. Kemudian, masukkan bawang besar yang dihiris. Biarkan seketika.
3. Tuangkan kicap, lada hitam dan taucu. Gaul dan tumis hingga naik bau.
4. Masukkan sotong dan garam. Gaul rata dan sebati.
sorg lg peminat sotong.. bile nk post yg buat sendiri puny? kite xlh nk mkn sotong byk.. huhu. tpi suka sgt.
ReplyDeletetak leh makan bnyak2, alahan....
ReplyDeleteada rezeki beli sotong, blh la buat :)