Kembali Ke Laman Utama

Sunday, August 22, 2010

Menu: Jeli Kopi

Bahan-bahan:

50 gm agar-agar
3 liter air
700 gm gula
200 gm susu pekat manis
100 gm pes kopi

Cara Menyediakan:

1. Didihkan air, kemudian masukkan agar-agar dan gula.
2. Bahagikan adunan kepada 4 bahagian.
3. Satu adunan diwarnakan dengan pes kopi (gelap), satu lagi diwarnakan pes kopi dan susu, manakala satu adunan diwarnakan dengan susu sahaja. Satu lagi di sarnakan dengan pes kopi (cerah).
4. Tuangkan warna gelap ke dalam bekas yang sesuai, biarkan sejuk sedikit baru dituangkan adunan kopi bersusu. Setelah sejuk tuangkan pula lapisan ketiga dan seterusnya lapisan keempat.
4. Simpan dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.

dipetik daripada laman http://www.sajionline.com.my/index.php/pencuci-mulut-othermenu-114/968-jeli-kopi.html

No comments:

Post a Comment

Baca Artikel Lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...